Info

Vi erbjuder dig tatuering i en mycket ren miljö, hög standard och kvalitet i en rad olika stilar. Vi gör det mesta efter kundens önskemål och beställning!

Innan ditt bokade tatueringstillfälle.
Ta med legitimation!
Kom utvilad och ät gärna något innan, så kan du ta dig igenom tatueringen och orka. Ta gärna med något litet att äta/dricka, t.ex. frukt/läsk. Tveka dock inte att be om något att dricka. Se till att ha några energigivande och söta mellanmål med dig ifall ditt blodsocker sjunker.

Om du ska göra en större tatuering, det vill säga sitta länge, rekommenderar vi att du tar med dig en varm tröja att ha på dig. Kroppen tenderar att bli kall när den utsätts för påfrestningar från tatuering.

Att tatuera sig är en process som kan vara tidskrävande. På grund av platsbrist och för att alla våra kunder ska få en bekväm/trevlig upplevelse hos oss vill vi gärna att du kommer själv. Vi tar hand om dig!

Alla bokningar görs i studion och 1000 kr debiteras vid bokningstillfället. En deposition på 25 % krävs beroende på storleken på ditt tatueringsprojekt. Depositionen du har kvar ingår i det slutbelopp som tatueringen kommer att kosta. Vi behåller det tills projektet är klart.

Skötselråd:

Våra vanligaste metoder:

  • Medicinsk plast
  • Sprayplåster
  • Plastfilm

Medicinsk plast:

Vi täcker din tatuering med en medicinsk plast särskilt framtagen för att sitta på hud under tid. Denna är självhäftande, elastisk, vattenavvisande och ”andas”.

Under hela tiden plasten sitter på plats har du en skyddande barriär. Du behöver inte utföra någon annan eftervård än att se till att den sitter kvar och skyddar tatueringen. Du kan duscha, men inte bada. Du kan med fördel behålla plasten i upp till en vecka. Om plasten avlägsnas eller lossnar tidigare följer du istället instruktionerna angivna vid ”Plastfilm”.

Sprayplåster:

Vi täcker din tatuering med en vätska som vid applicering härdar till en barriär på några minuter. Barriären håller i några dagar baserat på hur mycket slitage den utsätts för och är vattenavvisande. Känns tatueringen torr och/eller utsatt efter detta kan du därefter följa instruktionerna för plastfilm.

Plastfilm:

Låt omslaget vara på de första 2 – 4 timmarna, eller över natten om du skulle vara rädd om sängkläderna eftersom det kan rinna sårvätska.
När omslaget tas av är det viktigt att tvätta av tatueringen noggrant med mild flytande tvål och ljummet vatten. All tvål med lågt PH-värde är bra t.ex. Lactacyd.
Badda med en ren handduk (helst lufttorka).
Tvätta tatueringen 2 – 3 gånger den första dagen för att få bort överflödig färg/sårvätska. Undvik att smörja in tatueringen första dagen. Den skall luftas!
Därefter ska du smörja från 2 till 4 gånger om dagen.
Vi rekommenderar en mild mjukgörande salva speciellt framtagen för tatuering, finns att köpa på studion.

Observera att det är din kropp som läker tatueringen. D.v.s. överapplicera inte för mycket salva.
Det är mycket viktigt att du ALLTID tvättar och torkar händerna/tatueringen innan du smörjer in.
Använd tvål och salva under hela läkningsprocessen som är ca 7 – 10 dagar.

  • Bada inte (t.ex. bassäng, badkar eller havet).
  • Basta inte.
  • Gymma inte.
  • Riv, klia eller gnugga ALDRIG på skorporna (slå hellre med handflatan på tatueringen eller dutta med en torr och ren handduk).
  • Försök att undvika solen. Om du ska utsätta dig för sol/solarium, tänk alltid på att smörja tatueringen med hög solskyddsfaktor.

Har du några andra frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till din tatuerare!
OBS! När du lämnat vår lokal är det upp till DIG och DITT ansvar att följa våra anvisningar för tatueringens välmående.

I Sverige finns det ingen lag som säger att minderåriga inte får tatuera sig – än. Däremot så finns det lag på att inga omyndiga personer får ingå avtal utan målsmans godkännande. En målsman kan polisanmäla någon som tatuerat deras minderåriga barn. Det faller under rubriken grov misshandel och vållande till kroppsskada t ex.

NEJ. Är du gravid så nekar vi att du tatuerar dig.

Det är onödigt att utsätta kroppen och immunförsvaret för olika typer av stress och läkningsprocesser under en graviditet.

Vid amning gäller samma råd som vid graviditet. Du bör inte tatuera dig.

NEJ. Du som bär på en sjukdom som är anmälningspliktig enligt svensk lag har även skyldighet att berätta det för alla som ska utöva någon typ av ingrepp på dig. Det innebär att du är skyldig att berätta det för din tatuerare. Vi kan helt enkelt inte veta om den vi tatuerar bär på en smittsam sjukdom som kunden inte vet om.